Gratis bilder til bruk i din markedsføringBilder har en stor visuell tiltrekningskraft og er en veldig viktig del av det å formidle et budskap. I en annonse eller på en nettside så er bildet det aller første vi oppdager og dette er i stor grad med på å avgjøre om besøkende fanger interesse. Det visuelle vil alltid fange vår oppmerksomhet først, før eventuell tekst eller andre elementer.


Bildet må trekke oppmerksomheten mot det du ønsker å formidle. Bruk av dårlige bilder vil ofte resultere i at budskapet ditt aldri blir sett.


Uansett om det er på sosiale medier eller på nettsiden du ønsker å spre ditt budskap eller informasjon, så sørg alltid for å bruke litt ekstra tid på å finne gode bilder som sier noe om det du vil formidle og som er av god kvalitet.

De færreste sitter på egne bilder som er av god nok kvalitet. Benytter du bilder som du finner på nett i et Google søk, så er de aller fleste rettighets beskyttet. Du har dermed ikke lov å bruke de kommersielt i din markedsføring. Bilder kan kjøpes overalt på nettet, men heldigvis så finnes det noen steder du gratis kan laste ned kvalitetsbilder og bruke de fritt til det du måtte ønske.Her er noen eksempler på nettsider der du kan laste ned gratis bilder som du fritt kan benytte i din markedsføring.


PEXELS

http://pexels.com

Pexels tilbyr flere hundre tusen bilder i ulike kategorier og i tillegg kan du også laste ned gratis video klipp som også er fint å bruke på nettsider eller på sosiale medier. Kvaliteten er god og alle bilder er søkbare.


UNSPLASH

www.Unsplash.com

Unsplash tilbyr over 500 000 bilder med meget god kvalitet. Alle bilder er søkbare. Du har mulighet til å velge bilder tilpasset den plattformen som skal benyttes og også ulike kategorier.

PIXABAY

www.pixabay.com

Mer enn 1,5 millioner bilder av høy kvalitet. Alt er selvfølgelig søkbart og i tillegg finner du også mange gratis videoklipp du kan laste ned. Pixabay har også blogg der du kan få nyttige tips relatert til bruk av bilder.

GRATISOGRAPHY

www.gratisography.com

Søkbare bilder som hos de andre.

Siden tilbyr bilder av høy kvalitet og du har mulighet til å abonnere for å bli oppdatert på nye bilder som legges ut.


NEGATIVE

www.negativespace.co

Nok en side med gode kvalitetsbilder. En stor del av bildene har en litt «roligere» fremtoning, noe som skaper en god fremtoning i bildene. Du kan også få info om nye bilder direkte til din e-post.

BURST

https://burst.shopify.com/

Burst er en side drevet av Shopify. Mange ulike kategorier å velge mellom og du har også tilgang til andre tips og nyheter innenfor foto og bruk av bilder.22 12 00 11

post@digitec.no

Jordbærsletta 34 

1410 KOLBOTN