8 tips til hvordan skrive blogginnlegg for din bedrift1. Relevanse til din bedrift

Alle artikler eller innegg du skriver bør være relatert til din bedrift, produkter eller tjenester du leverer. De må ikke nødvendigvis handle om din bedrift, eller det du leverer, men det bør være en logisk link. Hvis du f.eks driver fysioterapi eller noe i den gata, så kan du skrive en artikkel om "slik unngår du dårlig rygg", "3 øvelser for stiv nakke", etc..


Er du f.eks elektriker så kan du skrive noe om "dette har du lov til å installere selv", "de 5 største brannfellene i norske hjem",etc.... Disse temaene fungerer for flere ulike bransjer (elektriker, forsikringsselskap, etc)


Bruk fantasien og tenk etter hva som kan interessere mange.2. Interessant for dine lesere

Det er en selvfølge at det du skriver må være interessant for leserne, og ikke nødvendigvis for deg. Hva er det du liker å lese om? Hvike emner interesserer deg privat? Sett opp en liste og se om du kan finne en link mellom det og din bedrift.3. Overskriften er superviktig

For å t folk skal fatte interesse for det du skriver er du nødt til å fokusere på overskriften til selve artikkelen. Den må vekke nysgjerrignhet slik at leseren ønsker å lese mer. Bruk derfor litt tid på å finne en direkte og tabloid overskrift. For dårlig jobb her, fører bare til at artikkelen ikke blir lest.4. Gjør innleggt oversiktlig og lett å lese

Kort ned på hvert avsnitt, og skap litt luft på siden. Bruk gode bilder og bruk gjerne også punktlister til å fremheve ting. Det gjør det enklere å lese artikkelen.5. Bruk små overskrifter mellom avsnitt Det gjør at det blir enklere for leseren å holde oversikten hvor på siden man faktisk er. På den måten får leseren også "pauser" underveis, og du holder lettere på interessen.6. Bruk bilder

Gode bilder fanger oppmerksommheten umiddelbart hos lesere. Bildene er det første du legger merke til, før overskrift og tekst. Gode bilder sammen med en god og effektiv overskrift er alt som skal til for at leseren begynner å lese ditt innlegg.


7. Søkeord (Google)

På samme måte som på nettsider, er det viktig å inkludere relevante søkeord i teksten. Bare sørg for å gjøre det på en naturlig måte slik at det ikke ser påtatt ut. Med søkeord så mener jeg også korte setninger som f.eks "øvelser for vond rygg". Folk som søker etter dette på Google, har større sjanse for å få presentert din artikkel i et Google søk, hvis du legger litt jobb i dette.


8.Legg inn linker til andre sider

Legg gjerne inn lenker til andre sider på din nettside etc, der leserne kan få mer informasjon. Et eksempel kan være en link som denne, der jeg forteller hvorfor blogging er et supert verktøy å benytte i din markedsføring og hvordan det hjelper deg til å få nye kunder.Lykke til med bloggingen !

22 12 00 11

post@digitec.no

Jordbærsletta 34 

1410 KOLBOTN